Ferienhäuser und Appartements in Cadzand Bad

Blankenberge

Blankenberge is een typische Belgische familiebadplaats; vol energie en aangenaam voor iedereen! De kustplaats biedt volop vermaak en bezienswaardigheden voor de hele familie. Op de brede en kleurrijke boulevard vindt u tal van restaurantjes, winkels en barretjes. Heerlijk om een dagje te struinen of zelfs te skaten over de boulevard en dan te eindigen met een drankje op het terras of met een picknick op het strand. 

Deze levendige stad trekt zowel jonge families, families met tieners evenals jongeren. Er zijn diverse in- en outdooractiviteiten zoals fietsen in De Lustige Velodroom of kitesurfen op zee. Maar er is ook een casino, verschillende nachtclubs en discotheken die zorgen dat niemand aan hun trekken ontkomt tijdens een bezoek aan Blankenberge. In het centrum zult u urenlang winkelplezier kunnen beleven in de gezellige winkelstraatjes.

De grootste bezienswaardigheid in Blankenberge is De Pier. Deze attractie heeft een bijzonder lange steiger van maar liefst 350 meter die tot in zee gaat. Binnen in het monumentale ronde gebouw bevinden zich een taverne en auditorium.

Een andere trekpleister is de Paravang, het windscherm. Een prachtig overblijfsel uit de Belle Époque waar u kunt genieten van een mooi uitzicht over de haven en het Leopoldpark.

Sea Life Blankenberge is het grootste Noordzee-aquarium van België. Maak kennis met de onderwaterwereld en sta oog in oog met allerlei soorten zeedieren als haaien, schildpadden en zeepaardjes.

Ook vindt u de reptielendierentuin Het Serpertarium in Blankenberge. Kom alles te weten over de exotische dieren en flora en fauna die hier te bewonderen zijn. 

Ten oosten van de haveningang staat de vuurtoren van Blankenberge. Deze is enkel te bewonderen van buitenaf.