Ferienhäuser und Appartements in Cadzand Bad

Fietsen & wandelen

De meeste mensen denken bij het horen van Cadzand vaak alleen maar aan zee en strand. Ontdek de vele fiets- en wandelpaden langs de kust, door de prachtige duingebieden, over rustige landweggetjes en door pittoreske dorpjes.

Fietstocht de Zwinroute

De Zwinroute vertelt u over de geschiedenis van Cadzand en de rol van de vroegere zeearm het Zwin. Het Zwin was, voor de verzanding rond 1400, de belangrijkste levensader voor Brugge. De fietsroutes gaan over dijkjes als de Oude Zeedijk, Graaf Jansdijk en de Burkeldijk. U passeert de Sluisse Veer en de Oostburgsche Brug. Let vooral op het hoogteverschil aan beide zijden van zo'n dijkje.

Natuurwandelingen

Het strand en de duinen zijn vrij toegankelijk en ideaal voor een mooie wandeling met zicht over de polders. De wandelroute van Sluis en Retranchement geeft veel historische informatie. U wandelt over de oude verdedigingswerken uit een roemrucht verleden van de Nederlanden. Langs beide zijden van de oude Zeearm het Zwin zijn tal van verdedigingswerken gebouwd die men in het landschap goed terug kan vinden. 

Wandelen in Ter Doest

Ter Doest is voor ons een gekende naam. Velen hebben er vroeger als kind een bezoek aan gebracht, of bezoeken Ter Doest nog regelmatig. De wandeling beschrijft zowel het onstaan van de streek na 1000 na Chr., als de Ter Doestabdij. Lissewege was in vroeger tijden een van de knooppunten waar bedevaarders de nacht doorbrachten. De link naar Lissewege vertelt uitgebruid over het karakteristieke dorpje uit onze streek. 

Mountainbiken

Mountainbikers rijden het liefst over ongeasfalteerde wegen, door velden en modder, bossen en soms water. De mountainbikeroute loopt via Belgisch Middelburg, Sluis, Retranchement, Oostburg, Aardenburg, Eede en weer naar Middelburg. De route is aangegeven met de groene mountainbike bordjes.